Уперше в Запоріжжі відбувся відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту, урочисте відкриття якого тривало на аеродромі «Мокре».


Гостей і учасників свята вітали президент акціонерного товариства «Мотор Січ», народний депутат, президент федерації вертолітного спорту України В’ячеслав Богуслаєв (на знімку), а також представники міської та обласної влади.

 


Знаковою подією чемпіонату стала презентація вертольота запорізького виробництва, розробка якого тривала десять років.


— Сьогодні всі ви стоїте перед першим українським вертольотом. Ми дали йому назву «Надія». Це наша надія на розвиток країни, високих технологій у нашій країні. Наша надія на те, що цей вертоліт матиме багато модифікацій: і для патрулювання доріг, і для моніторингу трубопроводів і газопроводів, і для оборонних цілей, і для сільського господарства, і для пасажирів, — розповів В’ячеслав Богуслаєв.


У змаганнях взяли участь професійні льотчики з Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Сум і Києва. Оцінювалася швидкість польоту, розворот, переміщення за заданими параметрами, але вітер і висока температура обмежили цього разу дії екіпажів, літати довелося акуратно.


Абсолютними чемпіонами цього разу стали льотчики команди «Мотор Січ» Микола Дерегуз і Олександр Довженко. Вони посіли перші місця в польоті на точність, з розвезення вантажів, паралельному слаломі й особистій першості з багатоборства.


Чемпіонат відбувся напередодні Дня авіації, і на згадку про льотчиків, що загинули в роки Другої світової війни і у локальних війнах. З вертодрому стартував мотопробіг запорізьких байкерів.

Запоріжжя.


Фото автора.