Останню добу (станом на ранок 21.08) бойовики понад 40 разів обстрілювали наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше було на донецькому напрямку. Терористи безперервно обстрілювали опорні пункти в Авдіївській промзоні. Вони застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети, міномети, а згодом випустили 16 снарядів із переносної реактивної пускової установки «Град» «Партизан». Крім того, ввечері бойовики двічі застосовували міномети на підступах до Опитного, де дістав поранення один боєць. Також бойовики зі 122-міліметрової артилерії били неподалік Кам’янки та Пісків.


На маріупольському напрямку під вогнем опинилися укріплення в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар’їнки й Талаківки. Бойовики вкотре обстрілювали зі стрілецької зброї будинки мирних мешканців у Мар’їнці. На луганському напрямку бандформування з гранатометів відкривали вогонь по позиціях неподалік Кримського та Новоолександрівки.


Як повідомив учора речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, командування АТО запропонувало бойовикам посилений режим перемир’я. «Спочатку представники незаконних збройних формувань погодилися на дотримання режиму тиші, а вже за кілька годин самі його порушили, істотно збільшивши вогневу активність», — зазначив він.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація напружена. Вночі орки застосували артилерію. Прилітав 122-й калібр. Зранку працював по нашій позиції снайпер... Два постріли здійснив. На щастя, все минулося. Нині готуємося до чергових подарунків. Щойно стемніє, почнуться салюти. Досить спекотно нині в Авдіївці. Там бойовики гатять з танків. Хлопці тримаються. Зв’язок з ними постійно переривається. У нас в підрозділі усі хлопці живі й здорові».


Як зазначили в ГУР Міноборони, бойовики порушують громадський порядок. «У Горлівці місцеві мешканці здійснили самосуд над п’яним російський військовим, який погрожував їм зброєю. Унаслідок побиття він дістав численні забої тіла, зокрема, відкриту черепно-мозкову травму», — повідомили в прес-службі силового відомства.