За останню добу (дані на 28.08) бойовики понад 20 разів порушували режим «шкільного» перемир’я, але не використовували мінометів та іншого важкого озброєння. За даними пресс-центру АТО, більшість обстрілів російських найманців припала на донецький напрямок, зокрема Авдіївську промзону та околиці Водяного. Там терористи двічі застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Крім того, гранатомети працювали на підступах до Майорська та Луганського.


На маріупольському напрямку окупанти кілька разів застосовували великокаліберні кулемети на підступах до Водяного та Лебединського. На Луганщині було спокійно, ворожих обстрілів не зафіксовано.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація стабілізувалася, провокацій поменшало. Вночі орки кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Головна мета — спровокувати нас. Утім, чітко виконуємо наказ і дотримуємося режиму тиші. Зараз продовжуємо окопуватися, обладнуємо свої позиції, оскільки найманці з РФ не дотримуватимуться перемир’я. І це всі розуміють. Усі хлопці живі й здорові, додати нічого».


Підтвердили інформацію про зменшення кількості обстрілів на Донбасі в ОБСЄ. «На Донеччині зафіксовано 70 вибухів. Майже 70 відсотків цих порушень мали місце в районі між Авдіївкою та підконтрольною «ДНР» Ясинуватою. Окрім того, 25 серпня у непідконтрольних Україні районах місія зафіксувала 3 бронетранспортери (модифікації БТР) поблизу Слов’яносербська, а 23 серпня БПЛА СММ виявив 6 броньованих машин (5 МТ-ЛБ і одну БРДМ-2) поблизу підконтрольного «ЛНР» Лобачевого», — йдеться у звіті спостерігачів.


За інформацією ГУР Міноборони, присутність російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях призводить до загострення ситуації в регіоні та загибелі цивільного населення. «25 серпня двома військовослужбовцями 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ скоєно вбивство цивільної особи. Після злочину російські військовослужбовці намагалися сфабрикувати докази з метою звинувачення загиблого в нападі на військових. У зв’язку з відсутністю попереджувальних знаків та непоінформованістю місцевого населення щодо ділянок мінних загороджень поблизу річки Сіверський Донець у районі Красного Яру (смуга відповідальності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го АК ЗС РФ) на розтяжці підірвався місцевий житель та дістав травми, несумісні з життям», — повідомили в прес-службі відомства.