На контролі «Голосу України»: ремонт доріг

ХЕРСОН:

Працівники одного з найвідоміших українських заповідників «Асканія-Нова» на Херсонщині стривожені: тут несподівано впав потік туристів. Якщо ще недавно до «Асканії-Нова» приїжджали майже півтори тисячі гостей щодня, то нині — не більше 500—600 осіб. При цьому заповідник включено чи не в усі екскурсійні маршрути, які пропонують відпочивальникам на Арабатській стрілці у сусідньому Генічеському районі області. А там гостюють сотні тисяч людей не тільки з України, а й із країн Балтії, Польщі, навіть з Ізраїлю. Вони не проти помилуватися рідкісними й екзотичними тваринами, що пасуться в цілинному степу, але дорога туди стала важким випробуванням.


— У книзі відгуків почастішали нарікання на те, що дорога до «Асканії-Нова» вщент розбита, тож час на подорож з Арабатки збільшується до трьох годин в один бік. Вона настільки стомлює курортників, що їм уже не до тварин, — каже директор заповідника Віктор Гавриленко. — При цьому тільки на початку нинішнього літа шляхи в районі підлатали. Але варто було початися жнивам, як асфальтове покриття знову розбили вантажівки зі збіжжям.


До початку сезону збирання врожаю коштом обласного бюджету на Херсонщині мали купити кілька мобільних вагових комплексів, аби перешкодити псуванню асфальту перевантаженим транспортом. Та вчасно цього не зробили, тож недобросовісні перевізники продовжують безкарно розбивати дороги.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

ФАКТ

Майже три мільйони гривень бюджетних грошей вклала Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області в будівництво спеціального майданчика для вагового контролю перевезень вантажів. Поряд облаштували місце для відстою вантажного транспорту і зону відпочинку для водіїв.


Петро МЕЛЬНИК.


Кіровоградська область.