Ситуація на фронті стабілізувалася. Бойовики за останню добу (станом на ранок 30.08) зменшили кількість обстрілів, взагалі не застосовували мінометів та іншого важкого озброєння. Однак, за даними прес-центру АТО, поблизу деяких населених пунктів фіксувалися поодинокі випадки провокацій. Зокрема, у районі Авдіївської промзони бойовики кілька разів обстрілювали укріплення сил АТО з великокаліберних кулеметів та гранатометів. Також на донецькому напрямку під вогнем стрілецької зброї опинилися Зайцеве та шахта «Бутовка».


На маріупольському напрямку великокаліберні кулемети окупантів працювали неподалік Лебединського і Широкиного. А на луганському російські найманці двічі били із гранатометів та стрілецького озброєння на околицях Кримського.


За інформацією ГУР Міноборони, у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК продовжують діяльність комісії командування ЗС РФ. «Зокрема, під час інспекційної перевірки підрозділів 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка), які перебувають на передових позиціях, встановлено, що наявність особового складу не відповідає кількості за списками, наданими командуванням бригади. Водночас продовжується самовільне залишення підрозділів та написання рапортів на звільнення військовослужбовцями 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1-го АК, 6-го окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2-го АК. З метою уникнення відповідальності за провалену роботу з особовим складом та приховування реальної кількості дезертирів командування частин використовує практику звільнення військовослужбовців, які самовільно залишили підрозділи, попередньою датою», — йдеться у повідомленні відомства.