День знань

 

Сьогодні в Україні, за даними Міністерства освіти і науки, уперше за парти сядуть 408 тисяч 236 першокласників. Попереду у цих хлопчиків та дівчаток відповідальний та неймовірний етап життя, який назавжди залишить найтепліші спогади. Подарунок до свята їм приготувало й Міносвіти, яке напередодні затвердило нові методи навчання для початкової школи. Зокрема, відтепер у першому класі домашніх завдань не задаватимуть. У другому підготовка «домашки» займатиме не більш як 45 хвилин на день. У третьому — не більше, ніж 1 годину 10 хвилин. У четвертому — 1 година 30 хвилин. Домашньої роботи не буде на канікули й вихідні. Більшість батьків й вчителів погоджуються, що такі нововведення давно на часі, ось тільки не залишися б вони на папері, як і багато попередніх! Адже навантаження у навчальних програмах практично не змінилося.

 

На знімку: першокласниця Київської спеціалізованої середньої школи № 173 Олена Лазарюк. На запитання, ким хоче стати, коли виросте, упевнено відповіла — палеонтологом!

Фото Тетяни ПАСОВОЇ.


Утім, у свято хочеться говорити про позитив. Цей рік став першим, коли перед початком навчання у багатьох регіонах країни відкривають абсолютно нові, а не відремонтовані, школи.

У Києві таких три, на Львівщині — шість, а на Донеччині після комплексного ремонту відновиться навчання у трьох навчальних закладах — у Покровському, Дружківці та Часовому Яру.