Підтримка спорту та пропагування здорового способу життя має бути частиною стратегії розвитку України на найближчі роки нарівні з розвитком обороноздатності та підтримки власного виробника. Таку думку висловив народний депутат, президент офіційного фан-клубу братів Кличків Сергій Алєксєєв (БПП).


«Пропагувати спорт треба не гаслами, а реальними діями. Так, уже протягом 19 років у Бердичеві відбувається Молодіжний турнір класу «А» на призи братів Кличків. П’ятий рік поспіль співорганізатором заходу виступає і наш фан-клуб. Цей турнір відчинив двері у великий спорт багатьом боксерам, які прославляють Україну на міжнародних змаганнях. Це і є реальна підтримка та популяризація спорту», — цитує слова політика його прес-служба.


Як зазначив Сергій Алєксєєв, за ці роки через турнір пройшли понад 1000 боксерів із 35 країн. Свою боксерську кар’єру тут починали Василь Ломаченко, Олександр Усик, В’ячеслав Глазков, Володимир Матвійчук, Євген Хитров, Сергій Дерев’янченко, Ісмаїл Сіллах, Денис Пояцика та інші українські й зарубіжні спортсмени.