Дев’ять мільйонів гривень субвенції державного бюджету залучено на розвиток освітньої сфери у п’яти районах Вінниччини завдяки народному депутату України Руслану Демчаку з фракції Блок Петра Порошенка.


На ці кошти у школах та дитсадках Іллінецького, Липовецького, Немирівського, Оратівського та Погребищенського районів здійснено ремонт та реконструкцію приміщень, придбано технічні засоби, зокрема, комп’ютерну техніку.

До початку нового навчального року оновлено парти і стільці у трьохсот класах, у яких з’явилося три тисячі новеньких парт. Про це парламентарій повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.


— Значну частину грошей з названої суми вже витрачено, — йдеться у повідомленні народного депутата. — Решту освітні заклади отримають до кінця нинішнього року.


За словами Руслана Демчака, всі закупівлі здійснюються через систему електронних торгів. На зекономлені кошти додатково купують необхідне обладнання. Народний депутат наводить приклад закупівель для шкіл Липовецького району, під час яких вдалося зекономити 146 тисяч гривень. На ці кошти придбано ще 210 комплектів новеньких парт.


Як стверджує нардеп, Вінницька область — на третьому місці за кількістю шкіл порівняно з іншими регіонами держави. Народний обранець наголошує, що залишатися осторонь розв’язання проблем освітянських колективів виборчого округу він не має права.

Вінницька область.