Одеса:

Нові імена з’явилися на Алеї Зірок в Одесі з нагоди святкування Дня міста. Пам’ятними зірками увічнено імена шести відомих усьому світу одеситів, ювілейні дати від дня народження яких відзначаються цього року: Ілля Ільф — 120 років; Євген Петров — 115 років; Валентин Катаєв — 120 років; Костянтин Паустовський — 125 років; Киріак Костанді — 165 років; Валерій Ободзинський — 75 років. Родичам та близьким знаменитих одеситів, чиї імена викарбовано на Алеї, під час церемонії було вручено пам’ятні знаки.

 

Також на Приморському бульварі, поруч із Воронцовським палацом, відбулося відкриття пам’ятного знака давньогрецьким колоністам, які освоювали береги Причорномор’я 26 століть тому. За словами фахівців, розкопки, проведені з 1996 по 2004 роки, підтверджують, що на цьому місці були розташовані дві грецькі садиби із землянками, жертовними комплексами та зерновими ямами. Пам’ятник виконано у вигляді чотиригранного стовпа і символізує «нульовий кілометр». На думку істориків, саме звідси почалася міська цивілізація.


Тисячі глядачів зібрав традиційний гала-концерт, який відбувся в День міста на Потьомкінських сходах. На великій сцені перед морвокзалом виступили одеські артисти, а також гості — Ніно Катамадзе, Celentano Trіbute і група «Океан Ельзи». Завершилося свято масштабним феєрверком.