Протягом 25 років жителі будинку по вулиці Преображенській, 83, в Одесі, звертаються в усі санітарні служби району, міста й області, дійшли до головного державного санітарного лікаря України, пишуть листи депутатам, чиновникам Приморської районної адміністрації з одним-єдиним проханням — припинити знущання над людьми, заборонити несанкціонований продаж гідробіонтів (раків, креветок, мідій), а ще й, як стверджують автори листа в редакцію, наркотиків.

 

 

Великі надії одесити покладали на «свого» депутата по 23-му виборчому округу Марата Валентиновича Корольова, медика за освітою — саме від нього вони чекали конкретної допомоги. Сьогодні депутат очолює Приморську районну адміністрацію міста Одеси й має певні владні повноваження для того, щоб припинити стихійну торгівлю. Однак таких дій від нього виборці не дочекалися досі. Чому?


Жителів до сьогодні не почув ніхто, а після того, як на центральному телеканалі показали сюжет про те, що колишній міський голова купує тут в антисанітарних умовах варені рачки й смачно хрумтить ними під прицілом телекамер, тутешні торговки й зовсім розперезалися — вони в очі сміються представникам контролюючих органів, які намагаються заборонити незаконну торгівлю.


«...Ця ганебна яма стала криміногенною точкою Одеси — вночі тут розбори бомжів, продається підроблена горілка, наркотики...» — це рядки з листа в редакцію.


Усе, про що написали одесити, відповідає дійсності, переконався в цьому особисто. Із розмов з продавцями стало зрозуміло, що вони нікого не бояться й уповають на свої «дахи» у поліції, у Приморській райадміністрації, інспекції з благоустрою, у депутатському корпусі, у СЕС. «Дах» виявити не вдалося, але стало відомо, що за годину до чергового рейду правоохоронців про це стає відомо всім торговкам, які тимчасово залишають робочі місця зі своєю продукцією на період перевірки чергової комісії. Насправді вирішити питання не дуже складно — існують правила благоустрою міста Одеси, затверджені Одеською міською радою, де в статті 3.2.8 даються чіткі вказівки розв’язання цієї проблеми. Але, схоже, владні структури самі не хочуть навести тут лад. Кому це вигідно? Не тим одеситам, яких дістали сморід, лайки, жлобське свавілля торговок. Незаконна, а отже, неконтрольована торгівля раками, креветками, мідіями, рибою на Преображенській і в інших районах Одеси, на узбіччях автотрас становить загрозу для життя тих, хто ризикне придбати браконьєрську продукцію: ніхто з торгуючих на вулиці Преображенській не зміг надати ветеринарну довідку, що свідчить про законний видобуток раків, рачків і лов риби.


Невелика торговельна точка на вулиці Преображенській існує всупереч усім правилам і є ветеринарною бомбою, яка неодмінно вибухне спалахом інфекційних захворювань, бо вся продукція, реалізована там, небезпечна для життя людей. Шкода, що одесити, які купують тут раків і креветок, не усвідомлюють розміри небезпеки й те, як вони ризикують своїм життям.

Одеса.