Черкаси:

На черкаській фабриці агрохімікатів побувала делегація з Євросоюзу. Начальник відділу агрохімікатів державної служби з питань рослин при міністерстві сільського господарства Литви Даріус Башкис, начальник відділу держслужби захисту рослин Латвії Інга Айзпура та представник управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби України Володимир Калашніков ознайомилися із системою контролю якості продукції провідного українського виробника засобів захисту рослин та міндобрив, які випускаються у Черкасах.

 

— Сьогодні ми закінчуємо підготовку до запуску власного науково-дослідного центру, — розповів гостям директор фабрики агрохімікатів Володимир Ільченко. — Новий підрозділ проводитиме аналіз та контроль якості наявних препаратів та розроблення нових, аналіз ґрунту тощо. Фабрика випускає майже 140 видів продукції для захисту від шкідників та хвороб усіх сільгоспкультур, виробляючи майже вісім тисяч тонн продукції на рік. А запланований у листопаді цього року запуск центру дасть змогу кардинально розширити можливості.


Нині науковці підприємства вивчають можливість інноваційного виробництва екологічних засобів захисту рослин і запевняють, що це стане революцією у сільському господарстві України, оскільки з’явиться можливість вирощувати екологічно чисті культури, до того ж значно збільшивши їхню урожайність.

Довідково

Проект Twіnnіng реалізується в Україні з 2017 року консорціумом ФРН, Литовської та Латвійської Республік. Експерти планують проаналізувати законодавство України у сфері захисту рослин, напрацювати рекомендації щодо наближення його до європейського.