ХАРКІВ

У Харкові в Центральному парку культури та відпочинку імені Горького 9 вересня відбудеться вже четвертий Ярмарок спорту. Як повідомив директор департаменту в справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексій Чубаров, у ньому візьмуть участь майже 60 спортивних організацій.


Традиційно захід проводять на початку навчального року, коли різні спортивні школи оголошують набори в секції. Таким чином, в одному місці вдається зібрати представників усіх федерацій, а діти та їхні батьки можуть познайомитися, поспілкуватися з тренерами, вивчити розклади занять і записатися в секції. Торік ярмарок відвідали приблизно 80 тис. осіб.


Олексій Чубаров зазначив, що цього року в парку планують встановити рекорд України з наймасовішого виконання вправи тхеквондо. Очікується, що в ньому буде задіяно майже 2,5 тис. спортсменів. Стати учасником події національного масштабу можуть усі, хто займається цим корейським бойовим мистецтвом. Вік не має значення.


Після встановлення рекорду на центральній алеї відбудеться парад спортсменів і федерацій, які вони представляють. Також у ньому візьмуть участь чемпіони з різних видів спорту, у тому числі харківські синхроністки, які цьогоріч завоювали золоті медалі на етапі світової серії в Іспанії, срібну медаль на чемпіонаті світу та ще кілька нагород на змаганнях міжнародного рівня.


До слова, завдяки спеціальній програмі міської ради з розвитку фізкультури та спорту тільки 2017-го в Харкові відкрили не менш як 15 нових шкільних стадіонів. Також нові спортивні комплекси з’являться в п’яти дитячих садках.