Поблизу міста-райцентру Зіньків, що на Полтавщині, врочисто відкрили оновлену об’їзну дорогу. Її спорудили півтора десятиліття тому, однак відтоді капітально не ремонтували. Тож саме цей відрізок дороги державного значення Гадяч—Опішня за роки експлуатації з так званим ямковим ремонтом став «умовно проїжджим». Водії, зокрема й великовагового трансспорту, рухалися тут переважно по узбіччях або прямували через центральну вулицю Зінькова, «добиваючи» і той шлях...


Тож за активного сприяння земляка, народного депутат України Олега Кулініча з державного бюджету було виділено майже 30 мільйонів гривень на капітальний ремонт згаданого відрізка дороги довжиною 5,6 кілометра. За ці кошти підрядники посилили конструкцію основи дорожнього покриття, уклали вирівнюючий шар асфальтобетону й нанесли тимчасову розмітку. Адже завершено тільки перший етап капітального ремонту. Як повідомив на урочистостях із нагоди відкриття об’їзної дороги Олег Кулініч, наступного року дорожники облаштують тут іще один, верхній, шар асфальтобетону, щоб отримати шлях європейського зразка. Про це народний депутат уже домовився під час нещодавньої зустрічі з керівником Укравтодору Славоміром Новаком.


Водночас, виступаючи на згаданих урочистостях, голова ОДА Валерій Головко та голова облради Олександр Біленький подякували Олегу Кулінічу за співпрацю у розв’язанні нагальних проблем регіону. І також нагадали про те, що Полтавщина залишається однією з областей-лідерів за обсягами та темпами будівництва й ремонту доріг. Сьогодні тут почали лагодити шляхи ще за вісьмома напрямками. Два з них пролягають територією округу № 147, в якому земляки обрали своїм представником у Верховній Раді Олега Кулініча. Він і керівники області після урочистостей із нагоди відкриття об’їзної дороги взяли участь у святкуванні Дня міста Зінькова.

Полтавська область.

 


На знімку: (справа наліво) Олег Кулініч, Валерій Головко, Олександр Біленький та керівник Служби автомобільних доріг в області Володимир Трояновський відкривають об’їзну дорогу.


Фото автора.