Днями у Києві у Головному військовому клінічному госпіталі відбулася акція волонтера й кореспондента батальйону «Вікінг» Катерини Валевської «Велика українська хода» на честь героїв Майдану та російсько-української війни. Катерина збирає прапори батальйонів, бригад, на яких люди пишуть свої думки, щоб силою віри і молитви наблизити перемогу. У госпіталі волонтеру вручили прапор та шеврон. Учора акція продовжилася на Майдані Незалежності, де було підписано прапор, а завершиться вона 19 вересня біля Верховної Ради.


Тоді ж у госпіталі відбувся концерт «Особливі для особливих». Його давав творчий колектив людей з особливими потребами під орудою Антона Дубішина. Ці мужні артисти, як можуть, переконують мужніх чоловіків, які захищають нашу Вітчизну, що за життя варто боротися...

 

Катерина Валевська і полковник Геннадій Пєров.

 

Виступають брати Віктор та Олексій Вишневські.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.  

На щастя, охочих підтримати поранених українських бійців піснею, інструментальною музикою чи танцем не бракує. За словами заступника начальника Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» з морально-психологічного забезпечення, полковника Геннадія Пєрова, до закладу часто звертаються волонтери, митці з пропозиціями провести різноманітні заходи для військовиків, котрі перебувають на лікуванні.


«Ми розуміємо, що потрібно лікувати не тільки тіло, а й душу. Тому з радістю погоджуємося і майже щодня о 16.00 у нас відбуваються концерти й зустрічі», — розповідає Геннадій Борисович.

Фото автора.