Обидві вбиральні були зачинені у купейному вагоні № 8 потягу 112 Львів—Харків під час рейсу 12 вересня нинішнього року.
— Якщо в дорозі ламаються машини, то чому те само не може статися з обладнанням у вагонному туалеті? — пояснювала провідниця невдоволеним пасажирам.
Про цей прикрий інцидент на «Укрзалізниці» кореспонденту «Голосу України» розповів один з пасажирів названого потягу. Чоловік назвав себе Михайлом. Прізвище не став розголошувати. Їхав зі станції Жмеринка до Києва. Його інформацію вдалося перевірити через іншого пасажира, котрий мав квиток на цей само потяг. Він підтвердив: «Так, обидві вбиральні були на замку. Я перейшов у дев’ятий вагон. І там теж туалет не працював(!)».
За словами співрозмовника, провідниця запевняла пасажирів: у рейс виїжджали зі справними туалетами.

— До самої Жмеринки наш електрик намагався відремонтувати несправність, — зазначала провідниця. — Врешті-решт, сказав, що зробити це можливо тільки в умовах депо.
Пан Михайло вийшов на станції в Києві. Каже, ще довго думав, як його попутникам дістатися кінцевої станції, не маючи можливості користуватися кімнатою, на дверях якої значаться дві англійські літери — WC. Дорога зі столиці до Харкова неблизька. Пан Михайло додав фото таблички на дверях однієї з вбиралень вагона № 8. Зробив його на телефон свого мобільного.

Розповідь пасажира  записав Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.