У Львівській опері відбулася церемонія нагородження «Найкраща книга форуму-2017». Загалом на конкурс надійшло 447 книг від 90 видавництв, а за чотири дні форуму можна було відвідати майже тисячу культурних та освітніх заходів. Цього року, як і попереднього, журі вирішило не присуджувати Гран-прі. А от новинкою нинішнього форуму стало те, що три незалежні журі: у Києві, Харкові та у Львові — назвали кращі книжки.

 

Під час форуму.


Фото Євгена КРАВСА.

У номінації «Класична українська література» перемогла книжка Івана Франка «Мойсей», видавництво Львівського національного університету імені Івана Франка. У номінації «Сучасна українська проза» поза конкуренцією була книга Сергія Жадана «Інтернат», а в номінації «Сучасна українська поезія» — «Антологія української поезії XX століття: від Тичини до Жадана» (упорядник Іван Малкович, видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»).


Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив ювілейною монетою імені короля Данила Галицького «Видавництво Старого Лева» за підготовку до друку видання Філіпа Сендса «Східно-Західна вулиця: повернення до Львова». Він також оголосив про нові ініціативи — з 2018-го буде запроваджено 20 премій по 25 000 грн. для молодих письменників. Цього року на всі заходи ГО «Форум видавців» з бюджету міста вділено 490 тис. грн.