ЧЕРНІВЦІ: 

Буревій завдав Чернівецькій області значної шкоди. У Сторожинецькому районі зірвало дах з ліцею та гімназії, позривало покрівлі із сільських будинків, поламало багато дерев, побило вікна, значна частина району залишилася без електроенергії. Райрада терміново скликає позачергову сесію. Повністю відрізано від електропостачання Путильський район, дерева порвали лінії електропередач. Найбільшої біди зазнало село Яблуниця.

***


Через негоду — дощі, грози і пориви вітру — в Україні на ранок понеділка знеструмлено 478 населених пунктів. Проблеми виникли у Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській та Дніпропетровській областях.


Водночас, згідно з прогнозом Гідрометцентру, з 18 вересня в Україну почне надходити холодний атмосферний фронт. Температура повітря знижуватиметься починаючи із заходу. У західних областях та в центрі прогнозують сильні дощі. Хоча на решті території ще буде тепло та навіть спекотно, та в середу, 20 вересня, згідно з прогнозом, Україну накриє циклон, який принесе з собою грози та сильні дощі. Сухо обіцяють лише на сході та півдні. А поки що в Києві було зафіксовано третій температурний рекорд вересня. За даними Центральної геофізичної обсерваторії, у столиці ніч на понеділок була найтепліша за 137 років спостережень, а 17 вересня в Києві було зафіксовано перший температурний рекорд вересня — температура після полудня піднялася до 30,9 градуса вище нуля.