ЧЕРНІГІВ:

У Чернігові став до ладу новий хлібозавод з латвійськими інвестиціями. Як розповів генеральний директор ТОВ «Ризький хліб» Геннадій Макаренко, нова пекарня збудована з нуля за 15 місяців, а працівників навчали в Латвії від трьох місяців до півроку. Нині тут працюють 65 чернігівців, а після доведення підприємства до планових показників — буде 300. У нове підприємство прибалти вклали до п’яти мільйонів євро.

 

Хлібозавод уже випускає десять сортів хліба та грінки, сухарики і чіпси. Коштують вони недешево, адже унікальна технологія потребує і більш значних затрат. Контролюють виробничі процеси спеціалісти з Латвії. Надходитиме ризький хліб, крім Чернігова, і в інші міста країни.


На урочистому відкритті пекарні були присутні чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова ОДА Валерій Куліч, Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, Почесний консул Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівській області Олена Вишнякова, директор-засновник ТОВ «Ризький хліб» Нормунд Боміс.


Проектна потужність підприємства — 15 тонн продукції на добу. Нині, поки воно ще працює в тестовому режимі, випускається приблизно три тонни.

Фото прес-служби міськради.