ЗАПОРІЖЖЯ:

Під час засідання чергової 14-ї сесії Запорізької обласної ради, яка тривала понад п’ять годин, депутати не розглянули жодного зі 138 запланованих питань. Голова Запорізької облради Григорій Самардак вимушений був оголосити закриття сесії після того, як депутати не визначились навіть із порядком денним.

— Прикро, що політичні амбіції підвищили градус напруження, який відчувався ще на початку засідання, — прокоментував очільник облради після закриття сесії. — Неодноразово звертався до голів фракцій з проханням зосередитися на питаннях, які турбують жителів області, а вже потім на питаннях політичних амбіцій. Однак...


За словами посадовця, у порядку денному сесії були питання перерозподілу бюджетних коштів, зокрема, на забезпечення доплат до мінімальної заробітної плати та підвищення заробітної плати працівникам освіти та медичної сфери, придбання шкільних автобусів для чотирьох сільських районів області, без підтримки залишилися військові частини Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби. Відкритим залишилось також питання придбання ангіографічного обладнання, виділення коштів на обладнання футбольних майданчиків для семи територій, медіатек для шкіл області тощо. Не розподіленими залишилися також 4 млн. грн. депутатського фонду на вже затверджені заходи інфраструктурного розвитку територій.


Григорій Самардак також підкреслив, що має намір уже найближчим часом скликати і провести чергову сесію, щоб все-таки винести на голосування важливі для громадськості питання.