Вінниця:

Перша черга нового заводу з виготовлення холодильного обладнання, що споруджується у Вінниці, стане до ладу навесні наступного року. На створення сучасного підприємства інвестори планують витратити десять мільйонів євро.

 

На знімку: будівництво корпусів заводу планують завершити до кінця нинішнього року.


Фото з сайту Вінницької міськради.


Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов після відвідання будівельного майданчика. За його словами, станом на кінець вересня роботи виконано на 60—70 відсотків, як і передбачено графіком. Попри це, підприємство уже почало підбір персоналу, укладає угоди з навчальними закладами міста на підготовку майбутніх кадрів. На початковому етапі отримають роботу 400—500 працівників. Загалом тут створять понад 1200 робочих місць. Виготовлятимуть охолоджувачі та холодильні шафи для відомих світових компаній.


Будують завод на території Вінницького індустріального парку. Підприємство матиме замкнутий цикл виробництва. Використовують сучасні технології, зокрема, енергоощадні. Розпочати монтаж технологічних ліній заплановано у січні 2018-го. Навесні їх запустять у тестовому режимі.


Унікальним підрозділом стане лабораторія з відтворення температурних режимів, що є у різних частинах земної кулі. Це потрібно для тестування продукції у різних кліматичних умовах. Адже підприємство працюватиме на експорт, зокрема для країн Африки та Латинської Америки. Обладнання для лабораторії вже замовили, його вартість — мільйон євро.