Під час пожежі на фармацевтичному заводі «Біофарма» у Білій Церкві працівники підприємства не постраждали. Тим часом збитки можуть сягнути мільйонів доларів.
Їх поки що підраховують, як і з’ясовують причини загоряння. За словами керівника прес-служби ДСНС у Київській області Вікторії Рубан, пожежу вночі було локалізовано, розбирають конструкції. Площа дуже велика. Слідчо-оперативна група почала працювати вночі, за результатом її роботи буде визначено причину пожежі. Як стало відомо, горіло складське приміщення, в якому були переважно інгредієнти для виготовлення ліків та готова продукція. Також тут було дуже багато пакувальної тари, яка сприяла швидкому загорянню. Раніше рятувальники повідомляли, що в повітрі є незначне перевищення сірчаних сполук, але для мешканців Білої Церкви і навколишніх сіл така ситуація загрози не становить.
Варто зазначити, що компанія «Біофарма» є одним із найбільших виробників ліків в Україні. Завод у Білій Церкві відкрили два роки тому. У будівництво вклали понад 40 мільйонів доларів і до кінця 2018 року планували відкрити ще один цех з виготовлення ліків.

Вл. інф.