Його засновано у Франції. Проводиться захід по черзі у місті Шамбері та інших країнах, які мають гірські території. З 19 по 22 жовтня фестиваль уперше вируватиме в Україні, а саме на Буковині у селі Мигове Вижницького району.
Фестиваль має за мету розвивати та популяризувати гірські території для мешканців рівнин, допомагати традиційним видам господарювання, туристичній сфері, природокористуванню на гірських масивах. Зазвичай на ньому широко представлене народне мистецтво, звичаї та обряди етнічних груп. Захід міжнародний. Отож буковинці очікують на горян з Австрії, Німеччини, Франції, Польщі, Словаччини і, звичайно, сусідньої Румунії.
Важливим є ознайомлення гостей із туристичним потенціалом Буковинських Карпат та налагодження партнерських стосунків. Зокрема й між фахівцями гірських професій, туроператорами, рестораторами, готельєрами та органами влади. Серед запрошених — керівники національних парків, лісгоспів, гірські аграрії, гірські рятувальники, виробники сувенірної продукції, науковці та діячі культури.
Цей фестиваль є дуже важливим для Буковини, де через нестачу фінансів абсолютно не розвивається гірська інфраструктура, не ремонтують і не будують автошляхи.