На позачерговій сесії Житомирської міськради депутати проголосували за виділення 13,87 мільйона гривень на виплату авансу й зарплати медикам за вересень, хоч кошти на це мала б дати держава. Це було зроблено за рахунок зменшення видатків бюджету розвитку, а саме капремонту доріг і тротуарів, будівництва індустріального парку. Сесії передували протести медпрацівників, які двічі перекривали автомобільний рух на дорогах.
Міська рада спрямує звернення до кожного депутата Верховної Ради, це питання порушуватиметься в бюджетному комітеті, в профільних комітетах парламенту, сказав міський голова Сергій Сухомлин. Він наголосив, що Житомирська міська рада подасть позов до суду щодо невиконання Кабінетом Міністрів України своїх зобов’язань з виплати зарплат медикам. «Суть цього позову в тому, щоб зафіксувати невиконання державою своїх зобов’язань. Суд має встановити, що передбачена субвенція місту Житомиру на виплату заробітних плат була недостатньою. Після цього ми звертатимемося до суду по суті», — наголосив Сергій Сухомлин.
Дефіцит у заробітній платі, яку має виплатити держава житомирським медикам до кінця року, становить 63 мільйони гривень.

Житомир.