За останню добу (станом на ранок 29.09) терористи на Донбасі 16 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї укріплення під Авдіївкою. Понад годину били по захисниках шахти «Бутовка».
Найбільша кількість вогневих провокацій — на маріупольському напрямку. Ввечері терористи знову з мінометів калібру 82 міліметри стріляли поблизу Мар’їнки. Крім того, наприкінці доби під обстрілами бойовиків опинились опорні пункти неподалік Водяного та двічі біля Павлополя. На луганському — автоматичні гранатомети і стрілецька зброя проросійських найманців майже 40 хвилин працювали по опорних пунктах біля Кримського.
Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації  — район ДАП): «Ситуація у нас кардинально за останні дні не змінилася. Війна триває. Орки луплять з РПГ, СПГ, великокаліберних кулеметів. Інколи застосовують і міномети. Учора вони стріляли досить влучно. Заспокоїли їх трохи. Б’ють вони з села Жабуньки, Спартак, території самого аеропорту. В будинках, які люди залишили, вони тримають важку техніку. Звідти й гатять по наших позиціях. Утім, у нас, можна сказати, ще спокійно. Адже окупанти нині більше уваги приділили Авдіївці. Стріляють з танків і мінометів. Хлопці тримаються. Однак є «300-ті».
За даними співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снєгирьова, на окупованих територіях в Луганській і Донецькій областях відбувається передислокація важкої техніки, причому ствольної артилерії, бронетехніки. «Передислокація має показовий характер. Вони цього не приховують, бо всі це фіксують, і ОБСЄ фіксує, тобто інформація підтверджена. Йдеться про масовий характер передислокації важкого озброєння. Єдине запитання: для чого це робиться? Передислоковують ближче до лінії розмежування, і це знову гра м’язами», — зазначив експерт.