Працівники освіти за свою достойну роботу повинні отримувати й достойну зарплату. На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час зустрічі з учителями Запоріжжя.

На знімку: Олег Ляшко у Запоріжжі особисто привітав працівників освіти з професійним святом.

Політик привітав педагогів із професійним святом та запевнив, що домагатиметься підвищення їхніх зарплат.
«У бюджеті на наступний рік закладено підвищення зарплати вчителям на 25%. Ми вважаємо, що цього недостатньо — треба щонайменше на 50%. Крім того, ми пропонуємо збільшити прожитковий мінімум на 15%, і тоді мінімальна зарплата вчителів становитиме 7—8 тисяч гривень. Також важливо, щоб не було зрівнялівки та щоб працювала тарифна сітка, а не як зараз — що прибиральниця, що заслужений вчитель отримують однаково. Вчителі повинні мати високі зарплати!» — розповів педагогам лідер Радикальної партії.
Олег Ляшко переконаний, що освітня реформа повинна мати одну мету — якість і доступність знань, а не закриття шкіл та звільнення вчителів.
«Школу закрити легко, а спробуй її потім відкрити. Тому треба боротися за кожну школу, за кожного учня, за кожного вчителя, бо в сучасному світі головне — знання та здоров’я. Якщо ти хворий чи дурний — ти нікому не будеш потрібний. А я хочу, щоб наші діти були освіченими і здоровими. Це майбутнє України. І від вас залежить, якими вони вийдуть зі школи. Тому честь і хвала та велика подяка за ваше серце, терпіння та нерви!» — звернувся народний депутат до працівників освіти.
Під час урочистостей Олег Ляшко вручив грамоти та грошові премії від Радикальної партії, а також іменні годинники кращим вчителям Запоріжжя.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото надане прес-службою народного депутата.