Серед пріоритетних завдань освітянської реформи — поетапне підвищення заробітної плати педагогів та відновлення авторитету самої професії. Про це заявив народний депутат Хвича Мепарішвілі (на знімку) («Народний фронт») під час урочистостей із нагоди Дня працівників освіти, що відбулися в місті Біла Церква Київської області.

«На жаль, заробіток українських вчителів залишається одним із найнижчих в Європі. Саме тому серед пріоритетних завдань освітянської реформи — поетапне підвищення заробітної плати педагогів та відновлення авторитету самої професії. Вчительська праця має гідно оплачуватися, що забезпечить не лише належний рівень життя педагогів, а й дасть їм можливість дбати про власний професійний розвиток», — наголосив обранець.
Як повідомили в прес-службі Київської обласної партійної організації «Народного фронту», парламентарій подякував освітянам Білої Церкви за сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток системи освіти Київщини. Особливо теплі слова він адресував ветеранам педагогічної праці, а також працівникам галузі освіти, які перебувають у зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.
«Дякую вам за самовіддану та наполегливу працю, за те добре і вічне, що ви сієте в душах підростаючого покоління. Ваша праця — це потужні інвестиції в майбутнє країни. Промайне час, і саме сьогоднішні школярі та студенти будуть звеличувати і примножувати славу не лише рідної Київщини, а й усієї України», — додав депутат.