Процес голосування за кращі громадські ініціативи щодо реалізації «Стратегії розвитку Вінниці-2020» триватиме до 10 жовтня. На їх втілення міськрада передбачила в бюджеті сім мільйонів гривень.
Третій рік поспіль влада міста над Південним Бугом пропонує містянам долучитися до проекту, що має назву «Бюджет громадських ініціатив». Кожен охочий може подати свою пропозиція, як поліпшити умови проживання в рідному місті. Якщо в попередні роки на фінансування таких ідей передбачали в кошторисі по п’ять мільйонів гривень, то на 2018-й суму збільшили ще на два мільйони, загалом вона становить сім мільйонів гривень. Пропозиції-переможці визначають шляхом голосування. Участь у ньому може взяти кожен, хто проживає у місті. Зробити це дозволено як в електронній, так і в паперовій формі. Останній варіант передбачає відвідання одного з чотирьох «Прозорих офісів» або однієї з 14 міських бібліотек, де надають таку можливість. На голосування винесено 39 проектів із поданих 74. Решту комісія визнала такими, що не відповідають умовам конкурсу.
— Якщо хтось з охочих з об’єктивних причин не може прийти в пункт голосування, він може скористатися допомогою своїх рідних, близьких або інших осіб, доручивши їм подати заповнений бланк, — пояснює заступник міського голови Вінниці Віталій Скальський. — Довірена особа має пред’явити паспорт або інший документ того, хто доручив їй проголосувати.

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.