Останню добу (станом на ранок 02.10) терористи 14 разів порушили перемир’я на Донбасі. За даними прес-центру АТО, лише вдень бойовики дотримувалися режиму тиші на донецькому напрямку, а вже після 18.00 тричі з гранатометів різних видів і стрілецької зброї обстріляли укріплення неподалік Зайцевого. Також вони вкотре відкрили вогонь по житлових будівлях на північних околицях селища. Крім того, двічі застосовували гранатомети та стрілецьку зброю в районі Авдіївки.
На маріупольському напрямку російські найманці били з озброєння БМП, протитанкового гранатомета біля Новотроїцького. А озброєння БТР та великокаліберний кулемет застосовували неподалік Гнутового. На луганському зафіксовано один обстріл: окупанти били з протитанкового гранатомета і стрілецької зброї по опорних пунктах неподалік Кримського.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Режиму тиші так і не дочекалися. Постійно працюють ворожі АГС, СПГ, міномети. На щастя, останнім часом мовчить ствольна артилерія. Вони поводяться нахабно, справжні загарбники. Висуваються в «сіру» зону і починають окопуватися. А потім звідти ведуть вогонь. За нашими спинами — Маріуполь. Усі розуміють, що РФ хоче взяти новоазовську трасу — це прямий шлях для просування техніки. Однак цього ми зробити їм не дамо. Вели бої з російським спецназом і кадировцями. Утім, взяти під контроль наш сектор їм не вдалося. Ми поклали багатьох їхній людей. Зараз вони нас бояться — це найголовніше. Нині ворог окопується, постійно будує нові укріплення з бетону».