Українцям 2018 року варто очікувати підвищення тарифів на опалення, гарячу воду і електроенергію — на 20 відсотків, а на газ — на 19. Такі дані зазначені у консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, що був оприлюднений днями на офіційному порталі відомства.

Крім того, урядовці розрахували, що у 2019 році варто очікувати підвищення тарифів на газ у межах 12,5%, а на опалення, електроенергію та гарячу воду — на 17,5%. Відповідно до документа, зростатиме «комуналка» й 2020-го.
Водночас ця офіційна інформація «не клеїться» із заявами урядовців. Так, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зазначив, що нині «змін до збільшення ціни на газ немає». «Прем’єр-міністр чітко заявив, що економічних підстав для цього немає. І міністерство це може підтвердити», — цитує його слова Урядовий портал.
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко теж спростував інформацію про можливе підвищення тарифів. «Ціна на газ у нас зафіксована у проекті Державного бюджету України на 2018 рік. Вона залишилась на рівні цього року. Тому немає жодних підстав говорити про підвищення ціни на газ для населення. Так само немає підстав для зростання тарифів на житлово-комунальні послуги», — запевнив віце-прем’єр в одному з інтерв’ю.
«Відповідно місцеві органи влади повинні жорстко контролювати підприємства, які надають людям послуги, щоб вони необґрунтовано не підвищували ціни на житлово-комунальні послуги», — заявив П. Розенко, додавши, що у Меморандумі з МВФ немає жодних вимог щодо підвищення ціни на газ для населення у цьому опалювальному сезоні.