Голова Одеської ОДА Максим Степанов наголосив, що житлово-комунальне господарство області готове до опалювального сезону на 100 відсотків. Про це чиновник заявив під час селекторної наради за участю голів облдержадміністрацій, яка відбулася під головуванням віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка.
— Усі житлові будинки й котельне господарство одержали відповідні паспорти, об’єкти соціальної сфери повністю готові до опалювального сезону. Станом на 2 жовтня завдання з обладнання будинків тепловими лічильниками виконано на 80 відсотків. Проблемною є Одеська ТЕЦ — поки що вона на стадії банкрутства, і судом заборонено вироблення теплоенергії. Але на 10 жовтня заплановано повторне засідання суду, і ми розраховуємо на позитивний результат, — зазначив М. Степанов.
Геннадій Зубко, своєю чергою, наголосив, що на сьогодні є високий показник за розрахунками населення за спожиту теплову енергію — загалом по країні він становить 90,6 відсотка, а серед лідерів — Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Чернівецька та Волинська області.