Луганчанка Ірина Мезеря виставила в Ужгороді незвичайні картини на склі. Експозицію розгорнуто в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.
Це перша — і дуже вдала — виставка художниці на Закарпатті, інформують з обласного управління культури. Досі з її мистецькими доробком знайомилися на рідній Луганщині, а також в Ірпені, куди Ірина Мезеря через сумнозвісні події переїхала три роки тому, та в Києві. Педагог і науковець, свій дитячий хист до малювання взялася реалізовувати у віці 45 років, однак ні доволі пізній дебют, ані відсутність професійної художньої освіти не стали перешкодою для творчого поштовху та результативних пошуків власного шляху в мистецтві. 
Об’ємна добірка з майже півсотні робіт знайомить із самобутньою авторкою, її широким жанровим і тематичним творчим діапазоном, багатим внутрішнім світом. Тут «оселились» поруч Богоматір («Свята любов» — на знімку) і «Данте», «Луганчанка» та кохана Модільяні Жанна Ебютерн («Пані в бордовому»), «Спогад про літо» й «Передчуття зими», «Синя кішка на помаранчевому тлі» та ще багато образів. Утім, строкатість ця не заважає виставці бути цілісною — у стилістиці та благородній, багатій палітрі, як влучно визначив професор Сергій Федака, — «візантійській». 

Фото надане прес-службою облуправління культури.

Закарпатська область.