Ним виявився кримінальний авторитет, підконтрольний ФСБ, громадянин РФ. Таку інформацію днями на брифінгу повідомив Юрій Луценко. За його словами, вбивство Дениса Вороненкова пов’язано з його свідченнями щодо присутності російських військ на території України, а також у справі щодо державної зради Віктора Януковича.
«Щоб не допустити цих свідчень Вороненкова у міжнародних судах, представники російських спецслужб підготували план його фізичного знищення. Фактичним замовником вбивства, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, що підтверджено слідством столичної прокуратури, став підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Володимир Тюрін, громадянин Російської Федерації 1958 року народження. Раніше судимий за зґвалтування, крадіжки і хуліганство. Він відомий як лідер злочинного угруповання РФ. До того ж замовник мав особистий мотив до вбивства — вісім років тому він був цивільним чоловіком Максакової, яка під час вбивства була дружиною Вороненкова», — повідомив Ю. Луценко.
Нагадаємо, колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня цього року біля столичного готелю «Premier Palace». Нападник також був поранений і помер у лікарні.