Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру чотирьом посадовим особам Міністерства оборони України. Принаймні таку інформацію вчора оприлюднили в прес-службі відомства.
Працівників Міноборони звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, —поінформували там.
Як зазначили в Антикорупційному бюро, двох із підозрюваних — заступника міністра оборони та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства — затримано під час проведення слідчих дій. Інші двоє підозрюваних у причетності до ймовірної розтрати державних коштів під час закупівлі палива — працівник одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України.
«Наразі вирішується питання обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу», — зазначили у відомстві.
Нагадаємо: днями Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України.