Минулими вихідними селище Ясіня Рахівського району на Закарпатті відзначило 520-ту річницю від дня заснування. У День селища уже вп’яте провели фестиваль «Довбушева юшка» за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

На знімку: під час святкування.

Фото прес-служби Василя Петьовки.

Розпочалося дійство урочистою ходою від селищної ради до стадіону «Говерла», на якому й відбувалися святкові заходи. Для малечі працювало чимало атракціонів, а дорослі могли переглядати численні виставки та спостерігати, як у величезних казанах готувалася «Довбушева» юшка. Пригощали цією стравою всіх безплатно.
Із привітанням зі сцени до мешканців селища та гостей свята звернулися селищний голова Едуард Зелінський, запрошені керівники місцевих рад, представники районної влади. А з вітанням від Василя Петьовки виступив його помічник Михайло Штефко. Він за дорученням народного депутата вручив кращим мешканцям селища подяки та цінні подарунки.
Потім розпочалася надзвичайно насичена розважальна програма. Її ведучий — гуморист Ігор Іванків по черзі запрошував на сцену виконавців. До пізньої ночі перед глядачами виступали місцеві самодіяльні колективи та популярні естрадні співаки. Серед них — дует «Писанка», народна артистка України Лілія Сандулеса, заслужена артистка України Галина Баранкевич, учасниця телепроекту «Голос країни» солістка Івано-франківської обласної філармонії Оксана Романюк та інші. Завершився день народження столиці Закарпатської Гуцульщини святковим феєрверком.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.