У Вінниці в рамках всеукраїнського патріотичного проекту «Труханівська Січ» відбувся лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка за участі команд з Києва, Вінниці, Ужгорода, Житомира та Хмільника.
Мета проекту — привернення уваги до реконструкторської течії, знання історії та патріотичного виховання молоді. Допомогу в організації турніру надав член фракції Партії «Блок Петра Порошенка» народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко. Перед початком змагань всі учасники вшанували пам’ять  Героя Небесної Сотні хвилиною мовчання.
«Мені імпонує ідея реконструкторських лицарських змагань, я прийшов подивитись турнір з родиною — це гарний приклад і цікаво дітям. Сьогодні є багато можливостей для молодих людей, кожен може обрати заняття за здібностями і до душі, але коли мова йде про патріотичне виховання, безперечно, ось такі чесні змагання, національна історія та лицарські благородні вчинки — це може бути взірцем для української молоді — вони повинні цінувати рідну країну та вміти перемагати», — зазначив Сергій Кудлаєнко.
Учасників лицарського турніру та переможців, а ними стали вінничани і кияни,  нагородили відзнаками та призами від Сергія Кудлаєнка, повідомляє прес-служба БПП.