Народні депутати від Опозиційного блоку вже підготували альтернативний проект бюджету на 2018 рік. Про це повідомив представник політичної сили — Юрій Бойко під час свого візиту в місто Лохвиця, що на Полтавщині. Він наголосив, що в новому варіанті головного кошторису країни передбачається суттєво підвищити рівень соціальних виплат.

 


Оцінюючи урядовий проект бюджету на наступний рік, політик заявив, що він повторює найгірші традиції минулорічного. «Знову зростають виплати на силовий блок, на адміністративні чиновницькі органи, знову зменшуються соціальні виплати», — сказав Юрій Бойко (на знімку). Він зазначив: уряд підтримує ініціативу збільшення витрат на адміністрацію Президента, Кабінет Міністрів і Верховну Раду. У 2018 році вони сумарно зростуть на два мільярди гривень. «Водночас суттєво зменшуються кошти за народження дитини, виплати чорнобильцям, матерям-одиначкам. Паралельно вісім мільярдів виділяється на Генеральну прокуратуру, а підтримка «Південмашу» скорочується на 500 мільйонів, вугільна галузь недоотримає мільярд. Це абсолютно неприйнятна позиція. Це бюджет поліцейської держави з бідним населенням», — підкреслив Юрій Бойко.


У альтернативному варіанті бюджету передбачено, що виплати на соціальні потреби зростатимуть, а на силовий блок і адміністративні органи — скорочуватимуться. «Ми підрахували, що за рахунок інфляції, зниження виплат на силові органи, зменшення тарифів можна додатково направити на соціальні потреби і підтримку реального сектора економіки 128 мільярдів», — сказав політик. За його словами, це гроші, яких чекає країна і люди.


Вл. інф.

Фото з сайту http://opposition.org.ua