Народний депутат Сергій Рибалка (фракція «Радикальна партія Олега Ляшка») зустрівся з жителями Верхньодніпровського району Дніпропетровської області. Під час цієї зустрічі до народного обранця підійшла літня жінка — пані Галина — зі скаргою, що в її подруги Варвари, якій 87 років і вона нічого не бачить, шахраї відібрали хату.
«Як з’ясувалося, аферисти змусили стареньку сліпу жінку підписати документи на продаж будинку, запевнивши, що підписує папери на догляд за нею. Пані Галина допомагає своїй подрузі відвоювати її житло. Жінка самостійно бореться зі свавіллям не лише шахраїв, а й представників правоохоронних органів, які нахабно відмовляються реєструвати факти правопорушення. Суд першої інстанції жінка програла і ми не могли допустити, щоб вона програла ще й апеляцію», — написав Сергій Рибалка на своїй сторінці у Фейсбуці.
За його словами, до апеляційного суду, де розглядалася справа старенької, разом з депутатом приїхали адвокат, обранці Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка, однопартійці та журналісти. «Лише завдяки резонансу, який ми підняли по цій справі, апеляційний суд прийняв рішення на користь жінки і повернув їй хату», — повідомив парламентарій.
Водночас С. Рибалка пообіцяв, що керівник Верхньодніпровського осередку Радикальної партії триматиме цю ситуацію на контролі. «Проте в нас ще залишилися питання до представників правоохоронних органів Верхньодніпровського району, які, за словами адвоката, підробили кримінальну справу», — зауважив радикал. За словами депутата, він уже звернувся до керівництва Дніпропетровського обласного управління поліції, аби вони розібралися з безладом своїх підлеглих у Верхньодніпровську. «Якщо найближчим часом не будуть вжиті необхідні заходи реагування — піду до міністра внутрішніх справ, щоб перевертні в погонах понесли відповідальність за свої дії», — повідомив народний депутат.