Лідер Радикальної партії пропонує виділяти на енергомодернізацію не менш як 10 відсотків від обсягів фінансування субсидій.

 


На знімку: зустріч Олега Ляшка з робітниками Харківського танкового заводу імені В.Малишева.


Фото надано прес-службою народного депутата Олега Ляшка.


Разом із однопартійцями Олег Ляшко зареєстрував законопроект №7234 про забезпечення гарантованого фінансування масштабної енергомодернізації.


«Ми пропонуємо, щоб на енергомодернізацію виділялось не менш як 10 відсотків від обсягів фінансування субсидій. Це єдиний правильний шлях до енергонезалежності!» — наголосив народний депутат.


Олег Ляшко переконаний, що тільки масштабна енергомодернізація, а не європейські тарифи при африканських заробітних платах, вирішить проблему енергозалежності України. Водночас лідер Радикальної партії зазначив, що субсидії — це не вихід. Вони лише консервують та маскують енергозалежність і бідність населення.


«Необхідно запроваджувати енергоощадні рішення — модернізувати генеруючі потужності й теплотраси, міняти котли, утеплювати стіни, ставити нові вікна, співфінансувати «теплі кредити» для людей», — впевнений О. Ляшко.


Політик обурився, що на енергомодернізацію за програмою «теплих кредитів» та фонд енергоефективності в проекті держбюджету на 2018 рік уряд заклав лише 800 мільйонів гривень, тоді як на субсидії, які годують олігархів, — 55 мільярдів гривень.


«Це грабіж серед білого дня!» — наголосив О.Ляшко, додавши, що добиватиметься якнайшвидшого ухвалення свого законопроекту.