Поблизу села Городківка Дрогобицького району на Львівщині запалав факел на новому Бистрицькому газовому родовищі, запаси якого оцінюють у 600 мільйонів кубометрів.

Під час відкриття Бистрицького родовища. У центрі — заслужений енергетик України Зіновій Козицький.

Фото прес-служби ОДА.

Протягом доби з двох свердловин добуватимуть 70 тисяч кубометрів блакитного палива, яке надходитиме на великі промислові підприємства. Для цього довелося прокласти 15 кілометрів газопроводів до центральних магістралей. Загальний обсяг інвестицій на Бистрицькому родовищі становив 95 мільйонів гривень.
У планах ТОВ «Західнадрасервіс» — буріння ще чотирьох розвіданих свердловин і збільшення добового видобутку до 200 тисяч кубометрів. Протягом останніх шести років ця компанія відкрила п’ять нових родовищ і пробурила 14 пошуково-розвідувальних свердловин. Засновником компаній є заслужений енергетик України Зіновій Козицький.
Минулого року було введено в розробку Колодницьке родовище у Стрийському районі потужністю 140 тисяч кубометрів.
Як розповіли у Львівській ОДА, експлуатацію введеного у 2015 році Крехівського родовища зупинили, бо у серпні закінчився термін спеціального дозволу, хоча всі документи для продовження подано у Державну службу геології та надр України. На пошукові роботи на Бистрицькій площі компанія отримала дозвіл завдяки перемозі на аукціоні.
До ТОВ «Західнадрасервіс» входить група компаній, що займаються розвідкою та видобутком вуглеводнів на шести ділянках у Львівській та Івано-Франківській областях.