ЖИТОМИР:

Сьогодні сучасний реперфузійний центр, створений у Житомирській обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського, прийматиме перших пацієнтів. Наскільки це важливо, можна зрозуміти з того, що реперфузія – це відновлення потоку крові до органів чи тканин, які були позбавлені кровопостачання.

 


Під час церемонії відкриття голова облдержадміністрації Ігор Гундич запевнив, що завдяки цьому центру медики зможуть зменшити кількість летальних випадків утричі. Задля цього на ремонт приміщення та закупівлю обладнання спрямували 8,4 млн грн із обласного бюджету.


В області щороку реєструється майже тисяча випадків гострого коронарного синдрому з розвитком інфаркту міокарда, 75-80 відсотків з яких – це катастрофічні інфаркти, які потребують термінової реперфузії. Центр на 12 ліжок надаватиме допомогу в цілодобовому режимі шляхом проведення невідкладних первинних коронарних втручань. Ігор Гундич запевнив, що наступного року буде зроблено все можливе, щоб цей інфарктний центр мав сучасний гелікоптер.


Фото прес-служби ОДА.