Начальник Чернівецької митниці Микола Салагор заявив: незважаючи на те, що Чернівецька область є дотаційною — вона має достатній потенціал, щоб забезпечувати себе на достойному рівні.

— У своїй роботі ми досягаємо вагомих результатів, перевиконуємо планові показники на сотні мільйонів гривень, — каже посадовець. — Це заслуга прозорого бізнесу, на жаль, не буковинського. У 2017-му ми вже перерахували до бюджету 2,1117 млрд грн. У жовтні поповнили держбюджет уже на 294,9 мільйона. Це 141% планових показників. Наша область найменша, але Чернівецька митниця ДФС забезпечила краще виконання плану, ніж Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Херсонська з більш потужною промисловістю та з кращими ресурсами.
Майже 90% митних платежів, за словами Миколи Салагора, надходять від підприємств, які працюють на експорт і розташовані за межами Буковини.
«Саме їхня прозора робота створює економічний потенціал для розвитку Буковини. І кількість таких підприємств щороку зростає. Прикро, що частка місцевих підприємств є дуже малою — 10—15%. Більше того, деякі з місцевих підприємців виводять свої фірми за межі Чернівецької області. Ми намагаємося забезпечити сприятливі умови для всіх, хто хоче працювати прозоро і сплачувати податки в повних обсягах», — заявив Микола Салагор.