У Львові на Автомобільному форумі обговорили шляхи інтеграції України в європейську мережу постачальників автогалузі. Відбулася дискусія та обмін досвідом провідних українських автомобілебудівників і виробників компонентів для галузі.

Голова ОДА Олег Синютка запевнив, що на Львівщині є традиції автомобілебудування, високоточної механіки і виробництва, кадровий потенціал, на основі чого можна створити регіональний автомобільний кластер. Поштовх для цього, на думку заступника міського голови Андрія Москаленка, може дати співпраця виробників з ІТ-компаніями Львова, які нині програмують для Tesla, BMW, Volswagen тощо.
Радник міністра інфраструктури Олександр Озерян розповів, що Україну хочуть зробити хабом для виробництва електричного транспорту. Якщо вдасться запровадити цю концепцію, вартість електромобілів для українців знизиться на 40%. Для цього є хороші передумови, бо в Кіровоградській області розташовано одне з найбільших родовищ літію, що використовується для виробництва батарей та їх складових.
Секретар Комітету з питань промполітики та підприємництва Верховної Ради України Михайло Хміль зазначив, що найближчим часом мають розглянути низку законопроектів, які стимулюватимуть промислове виробництво. Йдеться про скасування вимоги продавати валютну виручку при експортно-імпортних операціях, звільнення від ПДВ на п’ять років для інвесторів, а також звільнення від сплати мита на виробниче обладнання, яке використовуватиметься в індустріальних парках.