Понад 2700 делегатів із різних країн світу, глави держав, політичні лідери та підприємці зібралися в Торонто на події світового масштабу — XI глобальному форумі «Toronto Global Forum», щоб обговорити фінансові та геополітичні зміни в світі. У складі урядової делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом участь у форумі взяв глава Держенергоефективності Сергій Савчук (на знімку).

Форум розпочався з огляду світової економіки та викликів, що постають перед нею.
Окрему увагу присвячено питанню інвестицій. Учасники форуму, а це представники «BMO Capital Markets», «Healthcare of Ontario Pension Plan», «Catalyst», «Allianz Global Investors», «Sharjah Investment and Development Authority», окреслили ті чинники, від яких залежать саме довгострокові інвестиції в інновації, інфраструктуру, сталий розвиток та процвітання громад. Важливу роль у цьому відіграє і сприятлива державна політика.
«В Україні якраз для забезпечення інвестування в «зелені» проекти було усунуто важливу перешкоду, а саме — однорічні договори на закупівлю електроенергії за «зеленим» тарифом. Сьогодні у виробників є можливість укладати довгострокові договори на закупівлю-продаж «чистої» електроенергії. Це додаткові гарантії для інвесторів. Вони можуть бути впевнені в майбутній реалізації «зеленого» проекту та безперешкодно залучати кредитні кошти», — прокоментував глава Держенергоефективності.

Вл. інф.
Фото з відкритих джерел.