Співробітниками управління СБУ в Одеській області затримано суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Наталю А. за підозрою в створенні терористичної групи, шахрайстві й підробленні документів.
Її перевели в Білгород-Дністровський міськрайонний суд указом Президента України Петра Порошенка 22 серпня 2016-го. До цього була суддею Кіровського районного суду Донецька.
За результатами обшуку за місцем проживання в судді виявили й вилучили гербову печатку й штамп Кіровського райсуду Донецька, роботу якого було припинено в 2014 році, а також чернетки, технічні паспорти на квартири, свідоцтва про смерть, видані в «ДНР».
Слідство вважає, що члени організованої злочинної групи, до складу якої входила суддя, учасники терористичної організації «ДНР», а також інші особи протягом 2015—2016 рр. підробляли рішення Кіровського райсуду Донецька від імені його колишніх суддів. Неіснуючими судовими рішеннями вносилися зміни в дані про власників квартир, розташованих на території не підконтрольної Україні частини Донецької області.
Підроблені рішення суду потім надавали реєстраторам, які переоформляли об’єкти нерухомості на підставних осіб, після чого ними розпоряджалися учасники терористичної організації «ДНР». Безборонність протиправної діяльності зазначеної організованої групи на тимчасово окупованій території Донецької області забезпечував «заступник міністра внутрішніх справ ДНР».
Слідством уже отримано докази протиправного заволодіння трьома квартирами в Донецьку й Торезі. Також розслідуються обставини протиправного відчуження ще не менш як семи об’єктів нерухомості.

Одеса.