Народний депутат Олександр Кодола разом із головою державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексієм Кудрявцевим та заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергієм Сергієнком відвідав будівництво корпусу для лінійного прискорювача Чернігівського обласного онкологічного диспансеру (на знімку).

Фото прес-служби народного депутата О. Кодоли.

Народний депутат Олександр Кодола назвав це будівництво найважливішим в області, адже йдеться про здоров’я людей. Цей прискорювач є високотехнологічним апаратам для діагностики та лікування онкозахворювань. Вартість проекту — майже 100 мільйонів гривень. Медики запевняють, що із введенням в дію прискорювача область перейде на якісно інший рівень лікування.
За ініціативи Олександра Кодоли з депутатського фонду соціально-економічного розвитку для будівництва лінійного прискорювача було виділено мільйон гривень. Будівництво має бути завершено до кінця року, а вже навесні корпус прийме перших пацієнтів.
«До речі, лікування на такому обладнанні потребують майже п’ять тисяч осіб в області, — зауважив народний депутат Олександр Кодола. — А в планах — закупівля ще одного лінійного прискорювача, але меншої потужності, щоб надати допомогу більшій кількості мешканців області».

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігів.