Під час візиту до Львівської області дружина Президента України Марина Порошенко у Буській середній школі № 1 презентувала національний проект «Книга Миру». Це збірка сімейних фотографій, у якій діти учасників АТО з 15 регіонів поділилися знімками своїх батьків та побажаннями миру в Україні.
Семикласниця Вікторія Подолюк принесла до «Книги Миру» фотографії батька, який бере участь в антитерористичній операції на сході. Разом з нею до цього проекту долучилися одинадцять школярів з Буської СШ № 1.
Марина Порошенко розповіла, що «Книга Миру» стане літописом українського життя до і після трагічних подій на сході України і в Криму, коли наші мужні герої були змушені йти захищати рідну землю та мирне майбутнє своїх дітей. Це унікальна й особлива книга, адже діти, які заповнюють її, не з чуток знають справжню ціну миру і те, наскільки важливо бути справжнім українцем.
Як розповіли в ОДА, зі Львівщини «Книга Миру» помандрує на Херсонщину.
Тим часом у Львівському національному музеї імені Андрея Шептицького Марина Порошенко відкрила всеукраїнську програму «Арсенал ідей в Україні». Цей проект стартував у Харкові та Мелітополі й пошириться по всій Україні. Постійно діюча освітня платформа для дітей та молоді передбачає цикл інтерактивних лекцій, які поєднують науку, мистецтво та інновації.

Богдан КУШНІР.

Львівська область.