Усе село Йорданешти Глибоцького району Чернівецької області збиралося 6 листопада справляти новосілля у новозбудованій школі, але свято відклали.
Будівництво одного з найсучасніших проектів краю затягнулося через постійне недофінансування, хоча й споруджував його один з кращих підрядників Буковини, заслужений будівельник України — Василь Бічер, генеральний директор ТзОВ «Надія». Він розповів, що будівництво мали завершити до 1 листопада,  потім планувалося організувати генеральне прибирання, а освітянське керівництво мало намір придбати шкільне обладнання.
Ми зі своїм завданням впоралися, — каже Василь Бічер, — хоча держава ще нам винна 1,2 мільйона гривень. Коли повернуть — справа інша, головне, що спорудили дітям гарну школу, не гіршу, ніж в обласних центрах.
На батьківських зборах вирішили, скільки людей щодня працюватиме на прибиранні, хто розставлятиме меблі, хто митиме вікна. Сільська громада, яку очолює голова Георгій Лютик, — дружня. Люди взяли на себе харчування будівельників на час спорудження об’єкта. Та поки що закуплено лише п’яту частину меблів на понад 600 тисяч гривень, а потрібно десь на 3 мільйони.
Школа — у румунському селі, тому тут будуть румунські класи, а заклад відвідала Генеральний консул Румунії у Чернівцях Елеонора Молдован, яка пообіцяла допомогти обладнати два кабінети.
Новозбудована школа розрахована на 460 школярів. Її площа — 5800 квадратних метрів. Тут обладнані кабінети іноземних мов, хімії, музики, спортзал, бійцівські та гімнастичні класи, а ще зал аеробіки із дзеркальними стінами. Ще один момент: частину зарплати та преміальні до Дня вчителя педколектив теж віддав на потреби школи.