Понад 4 мільйони тонн зернових за середньої врожайності 56,7 ц/га зібрали на Вінниччині. Загалом цифра буде більша, бо ще треба впорати третину площ кукурудзи.

За словами директора обласного департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Миколи Ткачука, найбільше у засіках збіжжя ранніх зернових — 2,1 мільйона тонн. Кукурудзи вже намолочено 1,8 мільйона. У середньому з гектара королева ланів дає 72,1 центнера збіжжя. Найвагоміший коровай у хліборобів Бершадського, Тростянецького, Теплицького, низки інших районів.
— Урожайність цьогоріч дещо нижча, ніж у 2016-му, — зазначає Микола Ткачук. — Технології аграрії застосовували такі само, як і раніше, а ось небо не було щедрим на живильні опади. Спека «спалила» врожай. Незважаючи на це, вал зернових Вінниччина матиме один з кращих у державі.
Нагадаємо, у 2016-му в області досягли рекордного показника у вирощуванні зернових — загалом було намолочено 5,5 мільйона тонн збіжжя. Такого результату не мали ні в роки незалежності держави, ні в радянські часи.