Під час нинішніх полювань дозволено також і відстріл вовка. Мисливський сезон-2017 триватиме до 31 грудня включно. Як зазначив головний мисливствознавець Сторожинецького на Буковині держлісгоспу Сергій Чистов, дозволено й колективне та загінне полювання. Воно проводитиметься тільки по суботах та неділях.

Законно з рушницею на дичину вийдуть лише ті, хто має необхідні документи. На собак мисливських порід повинні бути відповідні паспорти. Перед початком полювання розпорядник, призначений окремим наказом керівництва держлісгоспу, проводить серед учасників інструктаж з правил полювання та техніки безпеки.
— Наші єгері проводять заготівлю кормів, підгодівлю тварин, будують об’єкти біотехнії, так ми називаємо інфраструктуру мисливського господарства, до складу якої входять годівниці, солонці, кормосховища, — розповідає Сергій Чистов. — Важливий напрям їхньої роботи — відстріл шкідливих хижаків (лисиць, вовків) та, звичайно, боротьба з браконьєрством. Цього року по мисливських угіддях «Зубровиці» працівники єгерської служби держлісгоспу склали 17 протоколів про порушення правил полювання. Усі порушники сплатили штрафи та відшкодували завдані державі збитки.
Слід зазначити, що грошові компенсації за незаконне добування або знищення диких тварин істотно зросли. За незаконно добуту козулю браконьєри сплачують 32 тисячі гривень (було 9 тис. грн), за кабана — 40 тис. грн, а за оленя — 60 тис. грн.