Сьогодні маємо активізувати двосторонню та міжпарламентську співпрацю з партнерами України в НАТО та ЄС заради реалізації програм реабілітації військовослужбовців, які повертаються із зони АТО.

Про це заявила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час робочого візиту разом із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним до міста Біла Церква Київської області (на знімку).

 

 

Зокрема, вони завітали до місця постійної дислокації військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) імені Чорних запорожців, котрі нещодавно повернулися із зони проведення антитерористичної операції.
Ірина Геращенко та Павло Клімкін зустрілися із представниками 72-ї ОМБр і волонтерами, які допомагають українським солдатам. Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню реалізації програм із надання психологічної допомоги та реабілітації військовослужбовців, котрі повертаються із зони АТО.


«Ці проблеми особливо гостро відчуваються під час відпусток, коли військовослужбовці повертаються до мирного життя. У цей час вони потребують особливої уваги та допомоги», — зазначила перший заступник глави парламенту.


Під час зустрічі учасники відзначили, що реалізація відповідних програм у цій сфері необхідна і для зниження рівня домашнього насильства.


«Сьогодні маємо багато ініціатив у цьому напрямі, зокрема, це спеціальні програми вивчення іноземних мов та різноманітні програми реабілітації військових. У сучасних умовах повинні активізувати двосторонній та міжпарламентський діалог з країнами—членами НАТО та ЄС», — зауважила Ірина Геращенко.


Також під час робочого візиту Ірина Геращенко та Павло Клімкін ознайомилися з побутовими умовами розміщення представників 72-ї ОМБр.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.